Bemutatkozás

Iskolánk, a Fodor József Szakképző Iskola 1983 óta működik Budapest XXI. kerületében, Csepel csendes, zöldövezeti részében, a Tejút u. 12. szám alatt található korszerű épületben.

A megalakulás utáni években csak egészségügyi szakközépiskolai és szakiskolai osztályaink voltak, de az évek során az oktatási rendszerben bekövetkezett változások hatására újabb és újabb képzési formák közül választhattak a tanulni vágyó gyerekek és felnőttek egyaránt. Szakközépiskolai osztályainkat informatikai osztályokkal is bővítettük. A szakközépiskola mellett egyre nagyobb érdeklődés és igény alakult ki az általános tanterv szerint működő gimnázium iránt is. A gimnáziumi osztályokban a biológia és az angol nyelv iránt érdeklődő tanulóknak biztosítottunk tanulási lehetőséget. Különböző OKJ-s egészségügyi és informatikai szakképzésekből választhattak tanulóink az érettségi vizsga letétele illetve a szakiskola 10. évfolyamának befejezése után. Érettségire épülő szakképzéseink közül legnépszerűbbek voltak: ápoló, egészségügyi operátor, gazdasági informatikus. Szakiskolás diákjaink az ápolási asszisztens szakma szépségeivel ismerkedhettek meg.

Jelenleg a szakközépiskolában EGÉSZSÉGÜGYI és informatika szakmacsoportos oktatás folyik.

A 2013/14-es tanévtől felmenő rendszerben EGÉSZSÉGÜGYI ágazatban szakmai képzést biztositunk tanulóink számára a 9-12. évfolyamon az érettségi vizsgára való felkészítéssel párhuzamosan.

Szociális szakképzésünkben nappali és esti felnőttképzés beindítását tervezzük, melynek keretében OKJ-s szakképzettséget szereznek tanulóink. Nappali tagozaton gyermekotthoni asszisztens és esti tagozaton kisgyermekgondozó- nevelő szakma megszerzésére van lehetőség. Az egészségügyi ágazatban egészségügyi asszisztens szakképesítés elvégzésére van lehetőség nappali tagozaton az érettségi vizsga letétele után.

A felnőttoktatásban nappali tagozaton a szakközépiskola 11-12. évfolyamán érettségi vizsgára készítjük fel a jelentkezőket.Fodor József

Névadónknak Fodor József orvost választottuk, aki a múlt században a közegészségtan első hazai professzoraként negyedévszázadon át vizsgálta a talaj, a víz, a levegő hatását az emberi egészségre. Küzdött az egészséges ivóvízért, a járványok megakadályozásáért. Szorgalmazására kórházak létesültek, nagyobb városainkat csatornázták, a járványok megelőzése érdekében védőoltásokat vezetett be.

Intézményünk két épületszárnyban helyezkedik el, amelyekhez fákkal szegélyezett modern sportpálya ill. teniszpálya tartozik. A tanítás világos, tágas, jól felszerelt szaktantermekben folyik. A számítógépes tantermek INTERNETES hozzáférési lehetőséggel, a nyelvi labor, a folyamatosan bővülő könyvtár lehetővé teszik, hogy a gyorsan változó, fejlődő világ elvárásainak megfelelő oktatást biztosítsunk. Az iskolánkban folyó képzés korszerűsítését elősegítette a világbanki programban való részvételünk is. Intézményünk Európai Uniós pályázati programokban is részt vett illetve részt vesz (Leonardo, TÁMOP)

Az iskola megközelíthetősége:

A város központjából leggyorsabban a Boráros térről induló HÉV-vel és a csepeli Szent Imre tértől az 35-ös vagy a 36-os autóbuszokkal érhető el. Kispest és Erzsébet felől a 148-as, 151-es, 35-ös, 36-os autóbusszal, Dél-Budáról a 138-as autóbusszal közelíthető meg a legkönnyebben.

Vissza a főoldalra...